Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017


Με υπόσταση απέναντι στα ανυπόστατα 


Με αφορμή δημοσιεύματα και ανυπόστατες διαδόσεις των τελευταίων μηνών που με θέλουν να εντάσσομαι σε ψηφοδέλτια πολιτικών κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές, θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα και απερίφραστα τα εξής: 

Δεν έχω πραγματοποιήσει καμία συζήτηση με κανένα κόμμα και δεν προτίθεμαι, ούτε θα ενταχθώ σε κάποιο πολιτικό φορέα ως υποψήφια βουλεύτρια στις επερχόμενες εκλογές. 

Είμαι πολιτικοποιημένη από πολύ μικρή ηλικία, ασχολούμαι με τα κοινά από την εφηβεία μου και τα τελευταία χρόνια το πράττω από τη θέση της Δημάρχου με ειλικρινές ενδιαφέρον, ανιδιοτέλεια και πίστη στο κοινό συμφέρον και την πόλη του Αγ. Δημητρίου. 

Πιστεύω ακράδαντα πως οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι πολιτικοποιημένοι. Οι Δήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη θα πρέπει να έχουν το θάρρος και να παίρνουν πολιτικές θέσεις και αποφάσεις, να εκφράζουν με παρρησία την πολιτική τους γνώμη και να την υποστηρίζουν. Οι αποστασιοποιημένες πολιτικά συμπεριφορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι απολιτίκ στάσεις, που είναι πολύ μόδα, θεωρώ πως είναι επικίνδυνες στις μέρες μας. 

Οι Δήμαρχοι πρέπει να είναι ακομμάτιστοι μεν, πολιτικοποιημένοι δε, πρωτίστως σε μια χώρα που η εμφάνιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και ο κίνδυνος επικράτησης ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, θέτουν σε καθημερινό κίνδυνο τα δικαιώματα των πολιτών όλων των κατηγοριών, των εργαζόμενων, των αδύναμων, των προσφύγων, των ηλικιωμένων, των μεταναστών, των διαφορετικών.  

Όλοι εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση –τον θεσμό που νομοτελειακά στέκεται δίπλα στον πολίτη- οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο, να δρούμε υπέρ του, για το συμφέρον του, να μαχόμαστε γι’ αυτόν όταν αδικείται με κάθε μέσο που η δημοκρατία μας δίνει. Γιατί οι πόλεις πρέπει να ανήκουν στους ανθρώπους και το περιβάλλον και σε αυτή τη συνθήκη δεν χωράνε συμφέροντα ούτε κομματικές αγκυλώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου